Aleš Dočkal - archiv článků

Aleš DočkalVítám vás v archivu článků věnovaných gastronomii - a zejména pivu, které postupně vznikaly od r. 2000. Některá témata jsou samozřejmě vyčpělá, některé problémy jsou aktuální dodnes. Budete-li mít chuť reagovat, rád uvítám vaše připomínky na adrese pivoklub@iol.cz. PIVO.

Gastronomie
Hygienické předpisy byly po mnoho let doslova noční můrou každého hospodského. Poslední dobou pro změnu média s povrchností hraničící s ignorancí jim vlastní rozšiřují fámy, že v hospodách žádná legislativa neplatí a že jít do hospody je životu nebezpečný hazard.
Zde nabízím několik článků a informací k tomuto tématu.
Pivo
Pivo. Skoro všichni Češi je milují, jsme rekordmani v konzumaci na obyvatele, je neodmyslitelnou součástí naší národní kultury. A přitom toho průměrný Čech o pivu většinou ví žalostně málo. Navíc často to, co ví, patří do oblasti tvrdošíjně tradovaných omylů, legend, bludů a předsudků. Stále ještě mezi námi přeživá pivní konzervatismus a stereotyp. Mým cílem je alespoň skromě přispět k rozšíření a kulturnějšímu pohledu na pivní obzor, který nás obklopuje.

Uvedené texty vznikaly v různém období a k různým příležitostem. Některé motivy se proto opakují, za což se čtenářům omlouvám.

Různé

Jsou problémy, které se do předem připravených chlívečků jaksi nevejdou. Také vím, že na podobných webovských stránkách se dost často objevují různé dotazy a žádosti o pomoc. Tomu by měla sloužit tato kapitola.
K odpovědím na případné dotazy vyzývám všechny, kdo jsou odpovědi schopni. Nemám ani potřebné znalosti ani dost času na to, abych odpověděl na každý dotaz, který se na těchto stránkách objeví.